Včera jsem toho sice moc neuháčkovala, zato jsem zadělala těsto na chleba a pustila se do výroby sýru. No, sýru...je to něco na způsob Lučiny. Použila jsem dva velké Choceňské bílé jogurty, smetanu na šlehání a sůl. Vše jsem smíchala, na kastrol dala cedník, do něj plátýnko, do plátýnka nalila směs a dala do lednice, aby se vykapala syrovátka. Sýru bylo 630 gramů a musím říct, že není špatný.
K.
9 komentářů:
též sem dělala v týdnu a je boží, bez soli to fakt chutná jako lučina, tuto variantu dělala mamka. já dala sůl a příjde mi to jako pomazánkové máslo. dneska jsem z toho udělala pomazánku na chlebíčky na Katčinu oslavu narozenin.
Taky dělám domácí "lučinu" a ani nedávám smetanu ke šlehání. Ale používám jogurt z bučící dodávky a nechám ho jen tak, aby z něj vykapala syrovátka a je skvělý.
Taky jí děláme, máme jí rádi. U nás se sní lučiny spousty, tak se to i finančně vyplatí :-)
Taky budu musit zkusit:-)
Já dělám jen náhražku tvarohu - jogurt nechám překapat, osladim a mažu na koláč:-)
To máš pořádný "kousek" sýru. Taky ho rádá dělám.
Moc dobrý nápad, také si tu "lučinu"udělám. V chlebíku se stále vylepšuješ. Zdravím.Marie
Katko, tak to vypadá luxusně, zkusím .o))
Katuško někdy prostě na tvoření není nálada....ale myslím ,že Tě to vůbec nemusí mrzet..víš jak se to říká ?? :každy den není posvícení ....zato chlebík pečeš úžasný a s domácím sýrem to musí být lahoda..krásný den přeji ♥
Jé, Kačenko ty máš retro talíře ty puntikaté. Mi je také měli jako děti. Milovala jsem je. A jinak tvořiíš samé skvosty.
Okomentovat