Ve čtvrtek jsem si na blogu Dády přečetla, jak pekla chleba. Dávala tam odkaz na stránky Labužníka, kde jsem si přečetla i názory dalších lidí, kteří si chleba upekli a jaké typy mouky a přísad používají. Ještě jsem se na něco ptala Ajky a ta mi dala odkaz na stránky Fizule, která udělala přímo fotonávod :-) Tak jsem se dneska do pečení taky pustila :-)
Ráno jsem zadělala těsto, zakryla fólií a dala do ložnice. Tam máme nejchladněji.
Těsto jsem nechala kynout 7 hodin.
Po přeložení těsta vznikl pěkný bochánek, který jsem pak vložila ještě do misky, kde ještě kynul hodinu, než jsem ho dala do vyhřátého litinového kastrolu.
A tady už je hotový chlebík. Na vršku se mi trochu odloupnul, ale to ničemu nevadí. Musím říct, že celou dobu už od zadělání těsta jsem měla nervy na pochodu, jestli se chleba povede. A ještě pořád nervózní jsem, protože ho nakrojím asi až zítra. Teď je ještě teplý a v noci už ho jíst nebudu. Tak mi držte palce, ať je povedený i uvnitř.
6 komentářů:
Kati já jsem pekla chleba dokud byli děti malé ..pak jsem přestala ..už jsem si několikrát řákala ,že bych mohla zkusit nějaký recept ..ten Tvůj bochánek voní až k nám ..vypadá báječně a já věřím ,že tak i chutná !!
Katko koukám že se povedl:-)
Já už peču z dvojnásobný dávky ... a to vždycky přibíhaj děti, a mami proč jsi neřekla že pečeš ten dobrý chleba, a bochník je hned pryč:-)) Jsem ráda že zachráním kousek pro taťku:-))
Přemýšlím že zkusím z trojnásobné dávky, ale nevím jestli se mi vejde do pekáče.... sice mám ještě jeden větší, ale ten je bez pokličky:-(
Katko, vypadá dobře! Také peču domácí chleb ale používám kvásek je to sice zdlouhavý proces ale za to čekání to stojí!
Vypadá povedeně! Tak doufám, že tak i chutnal!
Zavoněl až k nám. Super!
Já pekla naposledy Elišce bezlepkový, ale na tu bídu, taky dobrý :o)
hmmm to musi byt dobrota k tomu trocha masla a soli .... :-)
Okomentovat